Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Viva la pasta czyli makaron u Buni

Makaron ryżowy cytrynowo-koperkowy :

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Eksperymenty z nadaniem smaku makaronom zdają świetnie rezultat. A szczególnie makaron ryżowy - fantastycznie przejmuje smaki .

Makaron ryżowy cytrynowo-koperkowy :

Składniki:

Makaron ryżowy cytrynowo-koperkowy :

 

  • 1/2 opakowania makaronu ryżowego Tagliatelle
  • 1 Bulionetkia drobiowe Knorra ( lub inne kostki rosołowe drobiowe lub warzywne )
  • 2 łyżki masła
  • 1/2 pęczka pokrojonego koperku
  • sok z 1/2 limetki ( lub 1/3 cytryny )
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 1,5 litra wody

 

Sposób przygotowania:

Makaron ryżowy cytrynowo-koperkowy :
Zagotować wodę z kurkumą i 1 Bulionetką . Wrzucić makaron i trzymać na małym gazie 5 minut. Odcedzić .Dodać masło , koper , sok z limetki ( cytryny ) . Wymieszać aż makaron wchłonie smaki i pokryje się masłem.

Tagi:

makaron