Sposób przygotowania:
Makaron ryżowy na groszkowo:
Zagotować osoloną wodę . Wrzucić makaron i zostawić pod przykryciem na 10 minut .Odcedzić .
W garnku rozgrzać masło . Wrzucić na nie odsączony z zalewy groszek ( część odłożyć do dekoracji ).Do garnka dodać Bulionetkę i poczekać aż się rozpuści . Zmiksować na kremowe puree . Doprawić mielonym pieprzem , sokiem z cytryny i cukrem .
Wrzucić makaron i ogrzewać mieszając aż groszkowe puree oblepi makaron .
Podawać posypany pozostałym groszkiem i dla kontrastu kolorystycznego kawałkiem pokrojonej w drobną kosteczkę ugotowanej marchewki.
W garnku rozgrzać masło . Wrzucić na nie odsączony z zalewy groszek ( część odłożyć do dekoracji ).Do garnka dodać Bulionetkę i poczekać aż się rozpuści . Zmiksować na kremowe puree . Doprawić mielonym pieprzem , sokiem z cytryny i cukrem .
Wrzucić makaron i ogrzewać mieszając aż groszkowe puree oblepi makaron .
Podawać posypany pozostałym groszkiem i dla kontrastu kolorystycznego kawałkiem pokrojonej w drobną kosteczkę ugotowanej marchewki.