Sposób przygotowania:
Makaron ryżowy z dodatkami...
Makaron ugotować w lekko posolonej wodzie do miękkości. Groszek dokładnie odcedzić. Paprykę żółtą dokładnie umyć, przekroić na pół, żeby wyjąć z niej gniazdo ziarenek, które znajduje się w środku. Oczyszczoną żółtą paprykę pokroić na nieduże paseczki. Ząbki czosnku obrać, przemyć i strzeć na tarce o małych oczkach. Na patelnię, na rozgrzany olej wrzucić pokrojoną w nieduże paseczki żółtą paprykę i starty czosnek i podsmażyć przez chwilę do czasu, aż papryka trochę zmięknie. Do podsmażonych składników dodać odcedzony groszek i odcedzony i ugotowany już makaron. Makaron dobrze pomieszać z warzywami. Makaron doprawić do smaku według własnego uznania solą i pokroić oliwą. Całość bardzo dobrze wymieszać. Na koniec makaron posypać startym na tarce żółtym serem i polać nie dużą ilością po powierzchni ketchupem.