Sposób przygotowania:
Makaron ryżowy z krewetkami w śmietanie
Papryki kroję w cienkie paseczki, marchewkę trę na tarce o grubych oczkach. W rondlu rozgrzewam oliwę. Wrzucam paprykę i drobno posiekaną cebulę. Czekam aż się zeszkli, następnie wsypuję marchewkę. Mieszam, żeby się nie przypaliło. Kiedy warzywa zmiękną, dodaję rozmrożone krewetki. Przesmażam je, ale muszę uważać, by ich nie przyrumienić. Kiedy są gotowe, dodaję śmietankę. Podgrzewam 3-4 minuty lecz nie doprowadzam do wrzenia. Makaron ryżowy wrzucam do dużego rondla i przyrządzam według przepisu podanego na opakowaniu. Na koniec łączę makaron z duszonymi warzywami i krewetkami. Warto, aby każdy ze składników zachował kruchość, a smaki się połączyły.