Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Makaron smażony na maśle

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

makaron na gorąco -w wersji słodkiej

Makaron smażony na maśle Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Makaron smażony na maśle

 

Sposób przygotowania:

Makaron smażony na maśle
Makaron gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Następnie przelewamy go zimną wodą i odcedzamy. Na patelni rozpuszczamy masło, a nastepnie dodajemy chłodny makaron - cały czas mieszając podsmażamy wszystko do czasu aż makaron będzie gorący.

Gotowy makaron przekładamy na talerze. Ser biały kroimy w kostkę i posypujemy nim makaron. Całość dosładzamy do smaku, lekko mieszamy i jemy.
Makaron smażony na maśle
możemy również użyć makaron pozostały z obiadu, dowolny

Tagi:

makaron sery ser