Sposób przygotowania:
Schab z morelą z liśćmi kafiru
Schab umyć, osuszyć, oczyścić z błon. Przez środek, na całej długość mięsa zrobić nacięcie.
Wnętrze natrzeć przyprawami, włożyć morele.
Koniec schabu spiąć wykałaczkami. Schab dokładnie natrzeć solą, pieprzem, papryką, tymiankiem, rozmarynem oraz czosnkiem niedźwiedzim. Podsmażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju.
Włożyć do rękawa razem z liśćmi kafiru, spiąć końce klamrami i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Piec w temp. ok. 180°C przez ok. 1,5 godziny.
Wnętrze natrzeć przyprawami, włożyć morele.
Koniec schabu spiąć wykałaczkami. Schab dokładnie natrzeć solą, pieprzem, papryką, tymiankiem, rozmarynem oraz czosnkiem niedźwiedzim. Podsmażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju.
Włożyć do rękawa razem z liśćmi kafiru, spiąć końce klamrami i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Piec w temp. ok. 180°C przez ok. 1,5 godziny.