Hrabina w kuchni

Hrabina w kuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 373]

Schab z morelą z liśćmi kafiru

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Soczysty i miękki nadziewany suszoną morelą, pieczony z dodatkiem kafiru, czyli suszonymi liśćmi limonki.

Schab z morelą z liśćmi kafiru

Składniki:

Schab z morelą z liśćmi kafiru

 

Sposób przygotowania:

Schab z morelą z liśćmi kafiru
Schab umyć, osuszyć, oczyścić z błon. Przez środek, na całej długość mięsa zrobić nacięcie.

Wnętrze natrzeć przyprawami, włożyć morele.

Koniec schabu spiąć wykałaczkami. Schab dokładnie natrzeć solą, pieprzem, papryką, tymiankiem, rozmarynem oraz czosnkiem niedźwiedzim. Podsmażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju.

Włożyć do rękawa razem z liśćmi kafiru, spiąć końce klamrami i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.

Piec w temp. ok. 180°C przez ok. 1,5 godziny.