Hrabina w kuchni

Hrabina w kuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 383]

Leczo z papryki i cukinii

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Syte, jednogarnkowe i rozgrzewające danie. Najlepsze jest przyrządzone z młodych, niewielkich cukinii.

Leczo z papryki i cukinii

Składniki:

Leczo z papryki i cukinii

 

Sposób przygotowania:

Leczo z papryki i cukinii
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w niewielkie paski.

Cukinię i kabanosy pokroić w talarki. Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na oleju, następnie dodać paprykę i jeszcze chwilę smażyć, kolejno cukinię, kabanosy oraz rozdrobniony czosnek. Całość zalać wodą, tak aby przykryła warzywa. Dodać koncentrat, liść laurowy, ziele angielskie i dusić pod przykryciem.

Doprawić do smaku papryką, pieprzem i solą.