Sposób przygotowania:
Leczo z papryki i cukinii
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w niewielkie paski.
Cukinię i kabanosy pokroić w talarki. Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na oleju, następnie dodać paprykę i jeszcze chwilę smażyć, kolejno cukinię, kabanosy oraz rozdrobniony czosnek. Całość zalać wodą, tak aby przykryła warzywa. Dodać koncentrat, liść laurowy, ziele angielskie i dusić pod przykryciem.
Doprawić do smaku papryką, pieprzem i solą.
Cukinię i kabanosy pokroić w talarki. Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na oleju, następnie dodać paprykę i jeszcze chwilę smażyć, kolejno cukinię, kabanosy oraz rozdrobniony czosnek. Całość zalać wodą, tak aby przykryła warzywa. Dodać koncentrat, liść laurowy, ziele angielskie i dusić pod przykryciem.
Doprawić do smaku papryką, pieprzem i solą.
SylaUla