WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 846]

Makaron sojowy z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo proste i szybkie danie. Makaron sojowy smażony z warzywami i odrobiną sosu. Idealny, lekki przepis na kolację.

Makaron sojowy z warzywami

Składniki:

Makaron sojowy z warzywami

 

  • 0,5 paczki makaronu sojowego
  • 1 mały brokuł
  • 0,5 cukinii
  • 1 czerwona cebulą
  • 0,5 żółtej papryki
  • 3 ząbki czosnku
  • olej do smażenia
  • 60 ml sosu sojoweg
  • 1 łyżka cukru
  • 2 łyżki octu ryżowego
  • sól i pieprz
  • chwili
  • sezam

Sposób przygotowania:

Makaron sojowy z warzywami
Makaron sojowy zalewamy wrzątkiem i czekamy aż napęcznieje, odlewamy i kroimy na mniejsze kawałki.

Brokuła obgotowujemy krótko i odcedzamy.

Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy czosnek i pokrojoną w piórka cebulę. Chwilę podsmażamy, po czym dodajemy pokrojoną drobno cukinię, różyczki brokuła i pokrojoną w paski paprykę. Razem chwilę smażymy.

Sos sojowy mieszamy z octem i cukrem i wlewamy na patelnie. Dalej smażymy, dodajemy makaron i dokładnie mieszamy.

Doprawiamy jeszcze do smaku i podajemy posypane sezamem.