Sposób przygotowania:
Makaron sojowy z warzywami
Makaron sojowy zalewamy wrzątkiem i czekamy aż napęcznieje, odlewamy i kroimy na mniejsze kawałki.
Brokuła obgotowujemy krótko i odcedzamy.
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy czosnek i pokrojoną w piórka cebulę. Chwilę podsmażamy, po czym dodajemy pokrojoną drobno cukinię, różyczki brokuła i pokrojoną w paski paprykę. Razem chwilę smażymy.
Sos sojowy mieszamy z octem i cukrem i wlewamy na patelnie. Dalej smażymy, dodajemy makaron i dokładnie mieszamy.
Doprawiamy jeszcze do smaku i podajemy posypane sezamem.
Brokuła obgotowujemy krótko i odcedzamy.
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy czosnek i pokrojoną w piórka cebulę. Chwilę podsmażamy, po czym dodajemy pokrojoną drobno cukinię, różyczki brokuła i pokrojoną w paski paprykę. Razem chwilę smażymy.
Sos sojowy mieszamy z octem i cukrem i wlewamy na patelnie. Dalej smażymy, dodajemy makaron i dokładnie mieszamy.
Doprawiamy jeszcze do smaku i podajemy posypane sezamem.