Sposób przygotowania:
Makaron spaghetti z tofu i marchewkąSmażenie:

Cebulę i czosnek obieramy i kroimy kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i czosnek. Chwilę przesmażamy cały czas mieszając, uważamy żeby za mocno nie przypiec. Czosnek i cebula mają się tylko zeszklić.
Smażenie:

Marchewki myjemy i osuszamy, kroimy w plasterki. Tofu rozdrabniamy widelcem. Wrzucamy na patelnię i chwilę przesmażamy z cebulą i czosnkiem.
Duszenie:

Następnie wlewamy przecier pomidorowy i dusimy do miękkości wszystkich składników.
Przyprawianie:

Sos przyprawiamy do smaku przyprawami i ziołami. Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i dodajemy do sosu, dokładnie mieszamy.
Podanie:

Podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Można użyć dowolnych ziół i przypraw.
Porcja dla 4 osób.
mocsłodkości
Babeczka35
Tofu jest pyszne, ja uwielbiam to wędzone, polecam spróbować :)