Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Makaron świderki z cukinią i mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Makaron z cukinią i gotowanym mięsem to bardzo smaczne i pożywne danie. Można go przygotować z każdego rodzaju ugotowanego mięsa.

Makaron świderki z cukinią i mięsem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron świderki z cukinią i mięsem

 

  • 40 dag makaronu świderki
  • 40 dag ugotowanego mięsa
  • 1 cebula
  • 3 małe cukinie
  • 3 łyżki smalcu
  • sól,
  • pieprz
  • przyprawa do zup w płynie

 

Sposób przygotowania:

Makaron świderki z cukinią i mięsem
Ugotowane mięso drobno posiekać. Cukinie umyć i pokroić w kostkę. Na połowie rozgrzanego smalcu zeszklić posiekaną cebulę. Na drugiej patelni rozgrzać pozostały smalec, dodać pokrojoną cukinię, skropić wodą i dusić do miękkości, odparować. Następnie cebulę połączyć z cukinią, wsypać posiekane mięso, doprawić do smaku solą, przyprawą do zup, pieprzem i razem chwilę podsmażyć. Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, połączyć z farszem, wymieszać, podgrzać.
Makaron świderki z cukinią i mięsem
Na rozgrzanym smalcu zeszklić posiekaną cebulę
Makaron świderki z cukinią i mięsem
Umytą młodą cukinię razem ze skórką pokroić w kostkę poddusić
Makaron świderki z cukinią i mięsem
Cukinię połączyć z mięsem i cebulą razem podsmażyć
Makaron świderki z cukinią i mięsem
Do farszu dodać ugotowany makaron wymieszać podgrzać