Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Makaron Swojski

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachęcam do skorzystania z moich przepisów , gdyż są szybkie tanie i smaczne i przynoszą niezwykłe rezultaty ;)

Makaron Swojski

Składniki:

Makaron Swojski

 

  • 25 dag makaronu (świderki, rurki,
  • kolanka, penne, rurki)
  • 2 szklanki tłustego białego sera
  • 4 łyżki masła lub margaryny
  • Sól pieprz
  • garść posiekanej zieleniny (szczypiorek,
  • natka pietruszki)

 

Sposób przygotowania:

Makaron Swojski
Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie, dobrze odcedzić. Ser przetrzeć przez sito. Masło rozgrzać na patelni, wrzucić makaron t smażyć stale mieszając. Zdjąć z ognia i wymieszać z przetartym serem,doprawi do smaku z solą i pieprzem. Posypać posiekaną zieleniną. Podawać z różnorodnymi surówkami' Trzeba uważać' żeby nie rozgotować makaronu, Uważam że jest jednym z najlepszych makaronów do surówek , smakuje wyśmienicie zachęcam do wykonania tego przepisu : ) Smacznego!

Tagi:

makaron sery ser