paulina44444

paulina44444

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 82]

Makaron vege-meksykański

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszny, pikantny makaron zachwyci każdego niedzielnego głodomora;) Danie nie tylko dobre, ale i zdrowe!

Makaron vege-meksykański Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron vege-meksykański

 

  • makaron spagetti
  • pomidory w puszce
  • cebula - 2 szt.
  • kukurydza konserwowa - 1 puszka
  • słonecznik
  • sól, pieprz, majeranek, czosnek granulowany, papryka chili

 

Sposób przygotowania:

Makaron vege-meksykański
Cebulę kroimy i podsmażamy, aż się zarumieni. Dodajemy pomidory z puszki i dusimy. Następnie wsypujemy kukurydzę i mieszamy. Dodajemy sól, pieprz i inne przyprawy, dokładnie mieszając. Na koniec wsypujemy słonecznik. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie z łyżeczką oleju, aby się nie sklejał. Odcedzamy makaron, nakładamy na talerze i polewamy sosem. Smacznego!!! 
Makaron vege-meksykański
Potrzebujemy makaron, pomidory, kukurydzę i cebulę.
Makaron vege-meksykański
Cebulę smażymy na oleju, aż się zarumieni.
Makaron vege-meksykański
Po kilku minutach dodajemy kukurydzę i mieszamy.
Makaron vege-meksykański
Wsypujemy słonecznik, przyprawy i sos jest praktycznie gotowy.

Tagi:

makaron