Sposób przygotowania:
Sos meksykański
1.Mięso mieszamy z przyprawą meksykańską i odstawiamy na około godzinę do lodówki. 2. W garnku rozgrzewamy olej. Kroimy cebulkę w kostkę, wrzucamy i smażymy do zeszklenia. 3. Dodajemy mięso i obsmażamy. W tym czasie kroimy paprykę w krótki paseczki. Papryczki chili kroimy drobno. 4. Wszystkie papryki wrzucamy do garnka i dusimy pod przykryciem przez kilka minut. 5. Dodajemy fasolę i kukurydzę. Znów dusimy kilka minut. 6. Wlewamy bulion i gotujemy mieszając co jakiś czas. Chodzi o to żeby składniki wsiąknęły część bulionu. 7. Dodajemy pomidory w puszce i kilka łyżeczek koncentratu pomidorowego. Gotujemy jeszcze przez jakieś 15 minut mieszając żeby nie przywarło. Podajemy wedle uznania z makaronem, ryżem lub w tortilli.
dusia30
Lady Marmolada
Natala1210
amerykanka