Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Makaron po meksykańsku - ostra potrawka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Makaron po meksykańsku, który jest bardzo pikantna potrawą nie jest dla każdego chociaż można złagodzić jego smak minimalizując ostre przyprawy.

Makaron po meksykańsku - ostra potrawka

Składniki:

Makaron po meksykańsku - ostra potrawka

 

  • 35 dag mięsa mielonego wieprzowego
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 1 puszka fasoli czerwonej
  • 1 papryka czerwona
  • 1 cebula
  • 400 ml sosu pomidorowego
  • olej
  • oliwki zielone
  • przyprawa dań meksykańskich
  • chilli
  • pieprz
  • sól
  • 2 szklanki makaronu małe muszelki

Sposób przygotowania:

Makaron po meksykańsku - ostra potrawka
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Na oleju podsmażamy mięso mielone z cebulą. W tym czasie kroimy dość drobno czerwoną paprykę i dodajemy ją do mięsa, przesmażamy zalewając fasolą wraz z jej sosem, dodajemy odcedzoną kukurydzę orz sos pomidory, całość mieszamy, doprawiając przyprawą meksykańską, pieprzem, solą i chilli. Gotujemy wszystko 15 minut. W tym czasie w osolonej wodzie gotujemy al dente makaron, odcedzamy. Makaron dodajemy do potrawki meksykańskiej, Całość mieszamy dodając całe oliwki.