Sposób przygotowania:
Makaron w sosie pieczarkowym z tuńczykiem
Makaron ugotować al dente, odcedzić.
Pieczarki oczyścić i pokroić w półplasterki, podsmażyć na łyżce oleju. Dodać posiekaną dymkę, doprawić solą i pieprzem. Następnie dodać tuńczyka, wymieszać i chwilę podgrzewać. Wlać śmietankę, dodać koperek, podgrzewać aż śmietanka trochę odparuje.
Sos przełożyć do makaronu, wymieszać.
Smacznego
Pieczarki oczyścić i pokroić w półplasterki, podsmażyć na łyżce oleju. Dodać posiekaną dymkę, doprawić solą i pieprzem. Następnie dodać tuńczyka, wymieszać i chwilę podgrzewać. Wlać śmietankę, dodać koperek, podgrzewać aż śmietanka trochę odparuje.
Sos przełożyć do makaronu, wymieszać.
Smacznego