alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Makaron w sosie pieczarkowym z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Taki spontaniczny przepis, bo nic innego w domu nie było. Na zewnątrz zimno, a do sklepu daleko. Wyszło naprawdę pysznie.

Makaron w sosie pieczarkowym z tuńczykiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Makaron w sosie pieczarkowym z tuńczykiem

 

  • 400 g makaronu
  • 30 dag pieczarek
  • 1 łyżka posiekanej dymki
  • Puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
  • 100 ml śmietanki
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • Sól
  • Pieprz
  • Łyżka oleju

Sposób przygotowania:

Makaron w sosie pieczarkowym z tuńczykiem
Makaron ugotować al dente, odcedzić.

Pieczarki oczyścić i pokroić w półplasterki, podsmażyć na łyżce oleju. Dodać posiekaną dymkę, doprawić solą i pieprzem. Następnie dodać tuńczyka, wymieszać i chwilę podgrzewać. Wlać śmietankę, dodać koperek, podgrzewać aż śmietanka trochę odparuje.

Sos przełożyć do makaronu, wymieszać.

Smacznego
Makaron w sosie pieczarkowym z tuńczykiem
Pieczarki podsmażyć, dodać tuńczyka i śmietankę
Makaron w sosie pieczarkowym z tuńczykiem
Sos przełożyć do makaronu, wymieszać i podawać