Sposób przygotowania:
Penne z sosem pieczarkowym
Pieczarki myję kroję w kostkę lub plastry. Szalotkę obieram i drobno kroję.
Czosnek drobno kroję. Na patelni rozgrzewam masło wkładam szalotkę i czosnek a następnie pieczarki. Doprawiam podlewam wodą i duszę ok 10min co jakis czas dolewam wodę.
Nastepnie zdejmuję z palnika i dodaję śmietanę.
Międzyczasie gotuję penne jak podane w instrukcji na opakowaniu.
Do miski wkladam makaron a następnie dodaję sos. Dokladnie mieszam.
Podaje na cieplo. Smacznego.
Czosnek drobno kroję. Na patelni rozgrzewam masło wkładam szalotkę i czosnek a następnie pieczarki. Doprawiam podlewam wodą i duszę ok 10min co jakis czas dolewam wodę.
Nastepnie zdejmuję z palnika i dodaję śmietanę.
Międzyczasie gotuję penne jak podane w instrukcji na opakowaniu.
Do miski wkladam makaron a następnie dodaję sos. Dokladnie mieszam.
Podaje na cieplo. Smacznego.