Sposób przygotowania:
Makaron z sosem pieczarkowym z tuńczykiem
Pieczarki umyć, osuszyć,pokroić a plasterki. Cebulę i czosnek obrać. Pokroić razem w drobną kosteczkę. W rondelku rozgrzać masło, dodać cebulę z czosnkiem i zeszklić.
Do cebuli dodać pokrojone pieczarki, wymieszać, posypać vegetą do smaku i smażyć razem ok.8 min.
Następnie dodać rozmieszaną śmietanę, zagotować mieszając. Następnie dodajemy odcedzonego tuńczyka z puszki.
Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny,pieprzem. Chwileczkę razem gotujemy. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu.
Ciepły makaron podajemy polany ciepłym sosem. Wierzch dania posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Do cebuli dodać pokrojone pieczarki, wymieszać, posypać vegetą do smaku i smażyć razem ok.8 min.
Następnie dodać rozmieszaną śmietanę, zagotować mieszając. Następnie dodajemy odcedzonego tuńczyka z puszki.
Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny,pieprzem. Chwileczkę razem gotujemy. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu.
Ciepły makaron podajemy polany ciepłym sosem. Wierzch dania posypujemy posiekanym szczypiorkiem.