Sposób przygotowania:
Makaron w sosie pomidorowym z oliwkami i fasolką
Paprykę czerwoną myjemy osuszamy usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę lub paseczki. Paprykę chilli siekamy drobno. Cebulę obieramy z łupiny siekamy. Oliwki odcedzamy.Fasolkę adzuki moczymy w wodzie najlepiej całą noc. Po namoczeniu wylewamy wodę i odcedzamy fasolę. Następnie gotujemy ją do miękkości Makron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy. Na patelni podgrzewamy olej podsmażamy cebulkę dodajemy paprykę czerwoną i chilli. Smażymy. Dodajemy odsączoną fasolkę. Smażymy chwilę i dodajemy oliwki zielone , makaron i sos pomidorowy. Wszystko razem mieszamy i podgrzewamy. Doprawiamy sola ,pieprzem do smaku. Podajemy na ciepło.