Sposób przygotowania:
Makaron w sosie śmietanowo – pomidorowym
Umyte pieczarki należy przekroić na pół i pokroić na cienkie plasterki. Pokrojone pieczarki przekładamy na patelnię, zalewamy niewielką ilością wody i dusimy. Kiedy woda częściowo odparuje dodajemy pół łyżeczki Vegety, szczyptę kurkumy i ostrej papryki. Dusimy do momentu aż wyparuje cała woda i na końcu dodajemy oregano. Gotowe pieczarki przekładamy do miseczki.
Na patelnie wysypujemy z puszki pomidory i wyciskamy do nich przez praskę 3 ząbki czosnku. Przez ok. 5-7 minut. gotujemy pomidory z czosnkiem na małym ogniu. Po tym czasie dodajemy do tego podduszone wcześniej pieczarki, mieszamy wszystko i pozostawiamy jeszcze na ogniu przez min. 5 minut.
Makaron gotujemy w garnku z posoloną wodą przez 10 minut.
Śmietanę (200g) należy połączyć z wodą (250ml), dodać sos „pomysł na..” i wszystko dokładnie wymieszać. Sos należy podgrzać w garnku, ciągle mieszając. Gdy sos zgęstnieje, to dodajemy go do pomidorów i pieczarek, wszystko mieszamy i podgrzewamy 2-3 minuty. Ugotowany makaron przekładamy do miski i zalewamy sosem śmietanowo – pomidorowym z dodatkiem pieczarek i wszystko dokładnie mieszamy. Gotowe danie wykładamy na talerze.
Na patelnie wysypujemy z puszki pomidory i wyciskamy do nich przez praskę 3 ząbki czosnku. Przez ok. 5-7 minut. gotujemy pomidory z czosnkiem na małym ogniu. Po tym czasie dodajemy do tego podduszone wcześniej pieczarki, mieszamy wszystko i pozostawiamy jeszcze na ogniu przez min. 5 minut.
Makaron gotujemy w garnku z posoloną wodą przez 10 minut.
Śmietanę (200g) należy połączyć z wodą (250ml), dodać sos „pomysł na..” i wszystko dokładnie wymieszać. Sos należy podgrzać w garnku, ciągle mieszając. Gdy sos zgęstnieje, to dodajemy go do pomidorów i pieczarek, wszystko mieszamy i podgrzewamy 2-3 minuty. Ugotowany makaron przekładamy do miski i zalewamy sosem śmietanowo – pomidorowym z dodatkiem pieczarek i wszystko dokładnie mieszamy. Gotowe danie wykładamy na talerze.