haniakson

haniakson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 451]

Makaron w zielonym sosie

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Makaron i sos szpinakowo-serowy rozpływa się w ustach i nadaje się na wszystkie okazje w których chcesz zaskoczyć czymś nowym.

Makaron w zielonym sosie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron w zielonym sosie

 

  • 1 duża cebula
  • 1 opakowanie śmietany kremówki
  • 125 g sera pleśniowego (np.Lazur)
  • 1/2 opakowania szpinaku mrożonego
  • 1/2 kostki rosołowej
  • pieprz
  • tymianek, bazylia po 1 łyżeczce
  • makaron kokardki lub świderki

 

Sposób przygotowania:

Makaron w zielonym sosie
Makaron wstawić. W tym czasie pokroić cebule w kostkę i zeszklić na oleju. Dodać do cebuli śmietanę i wkruszyć ser pleśniowy mieszając aż do uzyskania gładkiej masy. Wrzucić do sosu 1/2 kostki rosołowej, przyprawy (nie solić!!!), oraz rozmrożony szpinak i ogrzewać, od czasu do czasu mieszając. Ugotowany i zahartowany makaron ułożyć na talerzu w wianuszek a w środek wlać sos. Życzę niezapomnianych wrażeń smakowych!
Makaron w zielonym sosie
Etap 1 - ser plesniowy w śmietanie
Makaron w zielonym sosie
Etap 2 - szpinak
Makaron w zielonym sosie
Etap 3 - całość wymieszać
Makaron w zielonym sosie
Etap 4