Sposób przygotowania:
Makaron włoski na cebulce
1. Makaron ugotowałam al dente.
2. Cebulę i czosnek posiekałam i podsmażyłam na oleju. Dodałam mrożony szpinak i dusiłam aż szpinak zredukuje swoją objętość.
3. Do smażącego się szpinaku dodałam pokrojone pomidory z puszki, doprawiłam solą, pieprzem, oregano i bazylią, a następnie dusiłam jeszcze przez chwilę.
4. Dodałam makaron, wymieszałam i wrzuciłam pokrojona mozzarellę. Kiedy wymieszana z daniem mozzarella rozpuściła się, makaron nałożyłam na talerze. Bardzo smaczne!
2. Cebulę i czosnek posiekałam i podsmażyłam na oleju. Dodałam mrożony szpinak i dusiłam aż szpinak zredukuje swoją objętość.
3. Do smażącego się szpinaku dodałam pokrojone pomidory z puszki, doprawiłam solą, pieprzem, oregano i bazylią, a następnie dusiłam jeszcze przez chwilę.
4. Dodałam makaron, wymieszałam i wrzuciłam pokrojona mozzarellę. Kiedy wymieszana z daniem mozzarella rozpuściła się, makaron nałożyłam na talerze. Bardzo smaczne!
robaczek