Sposób przygotowania:
Zupa ogórkowa z dynią i makaronem
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Marchewki i pietruszkę obieramy i myjemy, kroimy w kosteczkę. Wkładamy do garnka z gotującą się wodą.
Dynię obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, dokładamy do garnka.
W międzyczasie obieramy cebulę z łusek i kroimy w kosteczkę. Wędlinę kroimy w półplasterki i razem z cebulką przesmażamy na rozgrzanym smalcu, aż cebula będzie szklista. Odstawiamy.
Do gotującej się zupy dokładamy makaron i gotujemy około 10 minut.
Wkładamy przecier ogórkowy i gotujemy przez kolejne 5 minut. Po tym czasie dokładamy przesmażoną cebulkę z wędliną, wsypujemy przyprawę i zagotowujemy.
Dynię obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, dokładamy do garnka.
W międzyczasie obieramy cebulę z łusek i kroimy w kosteczkę. Wędlinę kroimy w półplasterki i razem z cebulką przesmażamy na rozgrzanym smalcu, aż cebula będzie szklista. Odstawiamy.
Do gotującej się zupy dokładamy makaron i gotujemy około 10 minut.
Wkładamy przecier ogórkowy i gotujemy przez kolejne 5 minut. Po tym czasie dokładamy przesmażoną cebulkę z wędliną, wsypujemy przyprawę i zagotowujemy.