Sposób przygotowania:
Makaron wstążki smażony z grzybami i serem
Makaron wrzucić na lekko osolony wrzątek i ugotować "al dente", po czym odcedzić i przelać na durszlaku zimną wodą.
Grzyby oczyścić i obsmażyć na maśle z dodatkiem cebulki na patelni.
Z makaronu wstążki uwić gniazdka i ułożyć na patelni i łyżeczką powkładać do środka obsmażone grzyby, posypać na wierzchu startym cheddarem i smażyć z kilka minut, aż ser się rozpuści, a gniazdka zrumienią.
Łopatką kuchenną zebrać kolejno na talerze płaskie po jednym nadzianym gniazdkuoraz skropić każde sosem tabasco zielonym lub czerwonym.
Grzyby oczyścić i obsmażyć na maśle z dodatkiem cebulki na patelni.
Z makaronu wstążki uwić gniazdka i ułożyć na patelni i łyżeczką powkładać do środka obsmażone grzyby, posypać na wierzchu startym cheddarem i smażyć z kilka minut, aż ser się rozpuści, a gniazdka zrumienią.
Łopatką kuchenną zebrać kolejno na talerze płaskie po jednym nadzianym gniazdkuoraz skropić każde sosem tabasco zielonym lub czerwonym.
smażenie