Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Makaron z bobem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Podsmażany makaron z dodatkiem gotowanego bobu.

Makaron z bobem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron z bobem

 

  • 15 dkg makaronu wstążki
  • 30 dkg bobu
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 15 dkg podgardla wieprzowego wędzonego
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 3 duże gałązki natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Makaron z bobem
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić. Bób ugotować w osolonej wodzie do miękkości, odcedzić i obrać z łupinek. Podgardle pokroić w małą kostkę, zrumienić na suchej patelni. Cebulę pokroić w kostkę, dodać do podgardla i zeszklić ją. Na patelnię wsypać odcedzony makaron. Smażyć razem 2-3 minuty. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zdjąć z ognia, dodać masło i mieszać powoli, aż masło się rozpuści. Natkę grubo posiekać. Do makaronu dodać bób i natkę. Delikatnie wymieszać.
Makaron z bobem
Pokrojone w kostkę podgardle rumienione na suchej patelni.
Makaron z bobem
Pokrojona w kostkę cebula dodana do podgardla.
Makaron z bobem
Ugotowany odcedzony makaron dodany do podgardla.
Makaron z bobem
Ugotowany i obrany bób i posiekana natka dodane do makaronu.

Tagi:

makaron bób