anula250

anula250

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 213]

Makaron z boczkiem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybkie i proste danie na każdy obiad.

Makaron z boczkiem.

Składniki:

Makaron z boczkiem.

 

  • opakowanie makaronu kokardki
  • 25 dag wędzonego boczku
  • 40 dag twarogu
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Makaron z boczkiem.
Makaron należy ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić i wrzucić do garnka. Boczek należy pokroić na bardzo drobną kosteczkę i usmażyć, następnie dodać do makaronu. Szczypiorek należy dokładnie umyć, osuszyć i posiekać drobno, dodać do boczku i makaronu. Twaróg należy drobno pokruszyć i dodać do garnka. Całość należy doprawić do smaku sola i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać.
Smacznego :)

Tagi:

makaron