natalka1107@o2.pl

natalka1107@o2.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Makaron z boczkiem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybki i dobry obiad dla każdego :)

Makaron z boczkiem.

Składniki:

Makaron z boczkiem.

 

  • 1 cebula
  • 500 g. makaronu świderki
  • 500 g. półtłustego twarogu lub serka wiejskiego
  • 500 g. surowego boczku
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Makaron z boczkiem.
1.Boczek pokroić w niewielką kostkę. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju. Boczek i drobno posiekaną cebulę smażyć do zarumienienia. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
2.Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, przełożyć do cedzaka i zostawić do ocieknięcia.
3.Makaron połączyć z podsmażonym boczkiem i cebulą oraz twarogiem lub serkiem wiejskim. Dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku. Podawać z zimnym mlekiem.

Tagi:

makaron