pepsicOLA

pepsicOLA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 193]

Makaron z boczkiem i szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szybki makaron, wymyślony kiedyś z potrzeby szybkiego obiadu.

Makaron z boczkiem i szczypiorkiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Makaron z boczkiem i szczypiorkiem

 

  • Na 2 osoby:

 

  • 1/2 paczki makaronu np. kolanka
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 20 dag białego sera półtłustego
  • 20 dag boczku

 

 

Sposób przygotowania:

Makaron z boczkiem i szczypiorkiem
Boczek pokroić w drobną kostkę - przesmażyć na skwarki, na odrobinie oleju. Szczypiorek posiekać, biały ser rozgnieść widelcem. Makaron ugotować al dente. Gorący makaron polać tłuszczykiem, wyłożyć na niego skwareczki. Posypać białym serem i szczypiorkiem. Można polać ketchupem jeśli ktoś lubi.
Makaron z boczkiem i szczypiorkiem
Na odrobinie oleju boczek przesmażamy na skwareczki.
Makaron z boczkiem i szczypiorkiem
szczypior siekamy, biały ser rozgniatamy widelcem.

Tagi:

makaron sery ser