Sposób przygotowania:
Makaron w śmietanowo-musztardowym sosie
Na patelni podsmażyć na chrupko okrawki wędlin i przełożyć na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Cukinię pokroić w plasterki i podsmażyć na maśle, następnie zalać śmietaną, dodać musztardę i przyprawy do smaku sól oraz pieprz, zagotować i chwilę gotować do zgęstnienia.
Makaron ugotować w sporej ilości osolonej wody i po ugotowaniu odcedzić, dodać do sosu i wymieszać po wierzchu posypać podsmażoną wędliną i pokrojonymi na ćwiartki pomidorkami.
Cukinię pokroić w plasterki i podsmażyć na maśle, następnie zalać śmietaną, dodać musztardę i przyprawy do smaku sól oraz pieprz, zagotować i chwilę gotować do zgęstnienia.
Makaron ugotować w sporej ilości osolonej wody i po ugotowaniu odcedzić, dodać do sosu i wymieszać po wierzchu posypać podsmażoną wędliną i pokrojonymi na ćwiartki pomidorkami.
Konczi
SylaUla