Sposób przygotowania:
Makaron z brokułami
Makaron gotujemy na półtwardo.
Brokuły gotujemy: świeże na parze, mrożone w wodzie. Studzimy i szatkujemy w plastry (można się wyładować :)). Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oliwy, wrzucamy brokuł. Krótko podsmażamy, zalewamy śmietanką, solimy i pieprzymy obficie. Podgrzewamy do zgęstnienia sosu.
Wrzucamy makaron, mieszamy serwujemy posypany parmezanem.
Brokuły gotujemy: świeże na parze, mrożone w wodzie. Studzimy i szatkujemy w plastry (można się wyładować :)). Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oliwy, wrzucamy brokuł. Krótko podsmażamy, zalewamy śmietanką, solimy i pieprzymy obficie. Podgrzewamy do zgęstnienia sosu.
Wrzucamy makaron, mieszamy serwujemy posypany parmezanem.