Sposób przygotowania:
Makaron z brokułami obsypany serem
Brokuły dokładnie oczyścić, opłukać podzielić na różyczki.
Włożyć do garnka z osoloną wodą i gotować około 5 - 7 minut od momentu zagotowania wody.
Czosnek obrać, pokroić w cieniutkie plasterki, podsmażyć na maśle klarownym, doprawiając do smaku słodką papryką i odrobiną chili.
Brokuły po ugotowaniu wyjąc na sito łyżką cedzakową aby odsączyć z nadmiaru wody. Następnie ugotowane i odsączone brokuły dodać na patelnie do czosnku. Całość dokładnie wymieszać i smażyć na małym ogniu od czasu do czasu mieszając.
Wodę, w której gotowały się brokuły ponownie zagotować i ugotować w niej makaron al dente.
Makaron odcedzić zostawiając 1/2 szklanki wody z gotowanego makaronu. Makaron dodać na patelnię, dolewając zostawioną wodę, całość dokładnie wymieszać i jeszcze pogotować około 5 - 8 minut.
Posypać startym serem.
Włożyć do garnka z osoloną wodą i gotować około 5 - 7 minut od momentu zagotowania wody.
Czosnek obrać, pokroić w cieniutkie plasterki, podsmażyć na maśle klarownym, doprawiając do smaku słodką papryką i odrobiną chili.
Brokuły po ugotowaniu wyjąc na sito łyżką cedzakową aby odsączyć z nadmiaru wody. Następnie ugotowane i odsączone brokuły dodać na patelnie do czosnku. Całość dokładnie wymieszać i smażyć na małym ogniu od czasu do czasu mieszając.
Wodę, w której gotowały się brokuły ponownie zagotować i ugotować w niej makaron al dente.
Makaron odcedzić zostawiając 1/2 szklanki wody z gotowanego makaronu. Makaron dodać na patelnię, dolewając zostawioną wodę, całość dokładnie wymieszać i jeszcze pogotować około 5 - 8 minut.
Posypać startym serem.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Dziękuję;)