Sposób przygotowania:
Burger z wołowiny z grillowanymi warzywami
Robimy sos pomidorowy: na patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, dodajemy pomidory z puszki, dusimy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz cukrem.
Robimy sos czosnkowy: czosnek siekamy drobno, łączymy z majonezem, doprawiamy solą i pieprzem.
Warzywa myjemy i kroimy: cukinię w plastry, paprykę w słupki, warzywa oprószamy solą, natłuszczamy oliwą za pomocą pędzelka.
Z mięsa formujemy kotlety. Mięso wrzucamy na patelnię grillową, grillujemy z obydwu stron, dociskając mięso do patelni. Mięso doprawiamy solą i pieprzem po usmażeniu. Gdy jedna ze stron będzie już podsmażona i będziemy grillować drugą, kładziemy na burgerze plaster sera. W międzyczasie na drugiej patelni grillujemy warzywa.
Bułkę przekrajamy na pół, smarujemy jedną połówkę sosem pomidorowym, a drugą sosem czosnkowym, na spód wykładamy rukolę, następnie kotlet, grillowane warzywa, bułkę składamy i spinamy wykałaczką.
Robimy sos czosnkowy: czosnek siekamy drobno, łączymy z majonezem, doprawiamy solą i pieprzem.
Warzywa myjemy i kroimy: cukinię w plastry, paprykę w słupki, warzywa oprószamy solą, natłuszczamy oliwą za pomocą pędzelka.
Z mięsa formujemy kotlety. Mięso wrzucamy na patelnię grillową, grillujemy z obydwu stron, dociskając mięso do patelni. Mięso doprawiamy solą i pieprzem po usmażeniu. Gdy jedna ze stron będzie już podsmażona i będziemy grillować drugą, kładziemy na burgerze plaster sera. W międzyczasie na drugiej patelni grillujemy warzywa.
Bułkę przekrajamy na pół, smarujemy jedną połówkę sosem pomidorowym, a drugą sosem czosnkowym, na spód wykładamy rukolę, następnie kotlet, grillowane warzywa, bułkę składamy i spinamy wykałaczką.