Sposób przygotowania:
Kaczka w czekoladzie z pomarańczową nutą
Skórkę na piersi kaczki ponacinałam. Pomarańcze sparzyłam wrzątkiem, pokroiłam w plastry. Każdą pierś z kaczki oprószyłam solą i pieprzem, włożyłam do woreczka do pakowania próżniowegp, dołożyłam po 2 plastry pomarańczy, odrobinę masła, gałązkę rozmarynu. Woreczki z mięsem zamknęłam próżniowo za pomocą zgrzewarki. Kaczkę gotowałam sous vide w temp. 64 st.C 45 minut.
W międzyczasie zrobiłam sos: czekoladę roztopiłam w kąpieli wodnej, dodałam masło, sok pomarańczowy, białe wino, szczyptę chili, cynamonu i imbiru, podgrzewałam na parze.
Kaczkę następnie podsmażyłam jeszcze krótko z obu stron, podałam z sosem.
W międzyczasie zrobiłam sos: czekoladę roztopiłam w kąpieli wodnej, dodałam masło, sok pomarańczowy, białe wino, szczyptę chili, cynamonu i imbiru, podgrzewałam na parze.
Kaczkę następnie podsmażyłam jeszcze krótko z obu stron, podałam z sosem.