Sposób przygotowania:
Makaron z brokułami wg smaksłodyczy
Zagotowujemy jednocześnie wodę w dwóch osobnych garnkach. Do tego w którym będziemy gotować makaron dodajemy sól i olej, a do drugiego tylko sól. Przygotowujemy brokuł dzieląc go na średniej wielkości różyczki. W wodzie jednocześnie gotujemy makaron i brokuł do uzyskania pożądanej miękkości. Zanim ugotuje się makaron i brokuł w rondelku na małym ogniu podgrzewamy masło z śmietaną, dodajemy starty na dużych oczkach ser, serek topiony i całość mieszamy aż do rozpuszczenia. Na koniec doprawiamy do smaku solą, pieprzem, roztartymi ziołami prowansalskimi i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Całość mieszamy i dalej podgrzewamy do zagotowania.Na talerz wykładamy makaron, różyczki brokułów. Całość polewamy sosem i na koniec posypujemy serem. Smacznego