mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Makaron z fasolą czerwoną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne i proste w przyrządzeniu danie z makaronem.

Makaron z fasolą czerwoną

Składniki:

Makaron z fasolą czerwoną

 

  • 300 g dowolnego makaronu
  • 250 g mięsa mielonego
  • 1 łyżka kukurydzy konserwowej
  • 1 mała puszka fasoli czerwonej konserwowej
  • 100 g sera żółtego
  • 4 łyżki przecieru pomidorowego
  • do smaku pieprz i sól

Sposób przygotowania:

Makaron z fasolą czerwoną
Na początku makaron gotujemy według przepisu podanego na opakowaniu. Ugotowany odcedzamy. Następnie na głębokiej patelni podsmażamy mięso mielone. Do mięsa dodajemy przecier pomidorowy. Dokładnie mieszamy. Następnie do mięsa dodajemy ugotowany makaron, kukurydzę konserwową i fasolę. Składniki mieszamy. Do smaku doprawiamy danie solą i pieprzem. Nakładamy na talerze. Wierzch dania posypujemy startym na tarce o grubych oczkach serem. Smacznego.