Sposób przygotowania:
Makaron z fasolą i kiełbasą 2
Fasolą moczyć w wodzie już dzień wcześniej. Makaron świderki ugotować w lekko posolonej wodzie do miękkości. Kiełbasę obrać z osłonki i pokroić w niewielką kostkę. Cebulę obrać, przemyć zimną wodą, żeby nie szczypała w oczy i pokroić w drobną kostkę. Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Po chwili do cebuli dodać mąkę i jeszcze chwile smażyć. Wymoczoną fasolę gotować w wodzie. Do fasoli dodać zrobioną zasmażkę. Do fasoli dodać również pokrojoną w kostkę kiełbasę i jeszcze chwile pogotować. Ugotowane składniki wymieszać z również ugotowanym i odcedzonym makaronem świderki. Do potrawy dodać dwie płaskie łyżki przecieru pomidorowego i bardzo dokładnie wymieszać. Natkę pietruszki dokładnie umyć, posiekać i posypać nią danie.