Sposób przygotowania:
Makaron z fasolką, pomidorami i tuńczykiem
Makaron ugotować al. Dente. Zostawić 1/3 szklanki wody z gotowania makaronu. Fasolkę pokroić w mniejsze kawałki i ugotować al dente w lekko osolonej wodzie.
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć posiekaną w kostkę cebulę, pomidory pokrojone w cząstki (bez koktajlowych). Smażyć chwilę. Dodać fasolkę, tuńczyka odsączonego z zalewy.
Smażyć kilka minut. Dodać mleczko kokosowe, wodę z makaronu, sól, pieprz, oregano. Chwilę dusić. Podawać z makaronem.
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć posiekaną w kostkę cebulę, pomidory pokrojone w cząstki (bez koktajlowych). Smażyć chwilę. Dodać fasolkę, tuńczyka odsączonego z zalewy.
Smażyć kilka minut. Dodać mleczko kokosowe, wodę z makaronu, sól, pieprz, oregano. Chwilę dusić. Podawać z makaronem.