Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Makaron z fasolką, cukinią i kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Makaron z warzywami i kiełbasą to pożywne i smaczne danie.

Makaron z fasolką, cukinią i kiełbasą

Składniki:

Makaron z fasolką, cukinią i kiełbasą

 

Sposób przygotowania:

Makaron z fasolką, cukinią i kiełbasą
Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Fasolkę umyć, oczyścić, ugotować w wodzie z dodatkiem soli i odrobiny cukru, odcedzić, pokroić na kawałki. Na rozgrzanym smalcu podsmażyć drobno posiekaną cebulę i czosnek. Następnie dodać obrane ze skórki pomidory, pokrojoną cukinię i kiełbasę, smażyć około 10-15 minut. Pod koniec wsypać pokrojoną fasolkę, przyprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i musztardą, wymieszać. Makaron ułożyć na talerze na wierzch wyłożyć warzywa z kiełbasą, posypać posiekanym koperkiem.