Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Makaron z jagodami i migdałami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

po kilku godzinnym pobycie w lesie zrobiłam obiad w 20 minut :)

Makaron z jagodami i migdałami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron z jagodami i migdałami

 

  • 200 gram makaronu nitki
  • 300 ml jagód
  • 6 łyżeczek cukru
  • kruszone migdały

Sposób przygotowania:

Makaron z jagodami i migdałami
Na wrzącą wodę wrzucamy makaron i gotujemy go ok 12 minut. W tym czasie do garnuszka wsypujemy jagody, dodajemy do nich cukier i dokładnie rozcieramy łyżką. Ugotowany makaron wyciągamy łyżką cedzakową na talerze po czym polewamy je sosem jagodowym. Na sam koniec posypujemy makaron pokruszonymi migdałami, w razie potrzeby można dosłodzić.
Makaron z jagodami i migdałami
potrzebne nam są świezutkie i słodkie jagody
Makaron z jagodami i migdałami
do garnuszka wsypujemy jagody, dodajemy do nich cukier i dokładnie rozcieramy łyżką
Makaron z jagodami i migdałami
do garnuszka wsypujemy jagody, dodajemy do nich cukier i dokładnie rozcieramy łyżką
Makaron z jagodami i migdałami
Na sam koniec posypujemy makaron pokruszonymi migdałami, w razie potrzeby można dosłodzić.

Tagi:

makaron