aDzius04

aDzius04

Szef Kuchni
[Przepisów: 24]

Makaron z jajkiem.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Danie odpowiednie, gdy nie masz czasu na gotowanie.

Makaron z jajkiem.

Składniki:

Makaron z jajkiem.

 

  • 5 jajek
  • paczka makaronu "Świderki"
  • 500 g pieczarek
  • kapusta kiszona (jako dodatek).

Sposób przygotowania:

Makaron z jajkiem.
1. Ugotuj makaron. (Wlej do garnka zimnej wody i zagotuj ją. Dolej trochę oliwy lub oleju i dodaj szczyptę soli. Gdy woda się zagotuje, wsyp makaron.) 2. Odcedź go na durszlaku. 3. Rozbij jajka i włóż do rondelka. Zagotuj, najlepiej bez dodawania oliwy, cały czas mieszając. 4. Obierz pieczarki. Podsmaż z cebulą bez dodatku oliwy. 5. Ugotowane jajko dodaj do odcedzonego makaronu. Wymieszaj. 6. Wyłóż na talerz. Jako dodatek wykorzystaj pieczarki i kapustę kiszoną.