jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Makaron z jarmużem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Bardzo lubię szybkie w przygotowaniu potrawy. Ta należy do jednych z nich. Smakuje pysznie i szybko powstaje!

Makaron z jarmużem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron z jarmużem

 

  • Składniki na 2-3 porcje:
  • 250 g makronu penne,
  • 10 dag kiełbasy,
  • 8 dag sera feta,
  • 25 dag liści jarmużu,
  • 1 cebula,
  • 2 łyżki słonecznika,
  • Olej do smażenia
  • Świeżo mielony czarny pieprz,
  • Sól ,
  • Natka pietruszki oraz pomidorki koktajlowe do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Makaron z jarmużem
Słonecznik prażymy n suchej patelni. Jarmuż płuczemy i usuwamy grube części łodyg. Tak przygotowany tniemy na mniejsze części. Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy na oleju. Dokładamy do niej pokrojony jarmuż i razem smażymy. Kiełbasę kroimy w plasterki i dokładamy do całości. Doprawiamy do smaku. Gdy jarmuż jest już miękki zdejmujemy z ognia i dokładamy do niego pokrojony w kostkę ser feta. Delikatnie mieszamy. Między czasie gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu. Gotowy łączymy z jarmużem. Porcjujemy. Dekorujemy pomidorkiem i natką pietruszki.
Makaron z jarmużem
Liście jarmużu oczyszczamy, usuwamy grube łodygi
Makaron z jarmużem
Słonecznik rumienimy na suchej patelni.
Makaron z jarmużem
makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu
Makaron z jarmużem
Do przysmażonego jarmużu dodajemy przysmażona kiełbasę.

Tagi:

sery ser kielbasa