Nataliag339

Nataliag339

Kuchcik
[Przepisów: 4]

Makaron z kapusta i boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybki przepis na pyszny obiad z jednej patelni

Makaron z kapusta i boczkiem

Składniki:

Makaron z kapusta i boczkiem

 

  • 700 g makaronu świderki
  • 300 g kiszonej kapusty
  • 300 g surowego boczku
  • 2 cebule
  • olej
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Makaron z kapusta i boczkiem
Z boczku odkroić skórę, pokroić w kostkę i podsmażyć na gorącym oleju w dużej, głębokiej patelni. Do mięsa dodać pokrojone cebule, a także odciśniętą ( jeżeli jest taka potrzeba) i pokrojoną (jeżeli jest za długa) kiszoną kapustę. Doprawić wszystko solą i pieprzem. Smażyć, podlewając od czasu do czasu wodą. Gdy kapusta z dodatkami troczę się podsmaży odparować wodę i smażyć dalej, aż kapusta trochę się "przypali" często mieszając. W tym czasie ugotować makaron. Po odcedzeniu makaronu dodać go do kapusty, wymieszać i całość trochę podsmażyć.