Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Makaron z kapustą i boczniakami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Bardzo łatwe do przygotowania, smaczne danie z makaronu i warzyw. Do tego dania można wykorzystać każdy gatunek grubego makaronu.

Makaron z kapustą i boczniakami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron z kapustą i boczniakami

 

  • 1 kg kapusty białej
  • 1 marchewka
  • 30 dag boczniaków
  • 1 cebula
  • 3 łyżki oleju
  • 30 dag makaronu
  • przyprawa jarzynka
  • pieprz
  • przyprawa maggi
  • sól

Sposób przygotowania:

Makaron z kapustą i boczniakami
Oczyszczoną kapustę ugotować razem z obraną marchewką w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić. Kapustę pokroić w kostkę a marchewkę w słupki. Na rozgrzanym oleju lekko zeszklić posiekaną cebulę. Dodać pokrojone w paski boczniaki, poddusić. Następnie wsypać kapustę, marchewkę, dodać przyprawy, wymieszać i wszystko chwilę podsmażyć. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić, połączyć z farszem, doprawić do smaku, wymieszać, podgrzać.
Makaron z kapustą i boczniakami
Na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojoną cebulę i boczniaki
Makaron z kapustą i boczniakami
Dodać ugotowaną pokrojoną marchewkę i kapustę
Makaron z kapustą i boczniakami
Makaron ugotować w osolonej wodzie odcedzić
Makaron z kapustą i boczniakami
Połączyć z farszem doprawić do smaku wymieszać i podgrzać