Sposób przygotowania:
Makaron z kapustą i mięsem
Kapustę oczyścić z wierzchnich liści, umyć, drobno pokroić.
Zalać niewielką ilością wrzącej wody, lekko osolonej, ugotować do miękkości.
Cebulę obrać pokroić w plastry, zrumienić na tłuszczu na jasnozłoty kolor.
Mięso umyć pokroić w drobną kostkę, dodać do cebuli, podlać wrzącą wodą, doprawić przyprawami, udusić.
Kiedy będzie miękkie połączyć z kapustą, doprawić do smaku.
Makaron ugotować we wrzącej, lekko osolonej wodzie, odcedzić. Wymieszać z kapustą i mięsem.
Podawać z sosem grzybowym.
Zalać niewielką ilością wrzącej wody, lekko osolonej, ugotować do miękkości.
Cebulę obrać pokroić w plastry, zrumienić na tłuszczu na jasnozłoty kolor.
Mięso umyć pokroić w drobną kostkę, dodać do cebuli, podlać wrzącą wodą, doprawić przyprawami, udusić.
Kiedy będzie miękkie połączyć z kapustą, doprawić do smaku.
Makaron ugotować we wrzącej, lekko osolonej wodzie, odcedzić. Wymieszać z kapustą i mięsem.
Podawać z sosem grzybowym.