mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Makaron z kmienkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo prosta i pyszna potrawa, idealna na szybko obiad

Makaron z kmienkiem

Składniki:

Makaron z kmienkiem

 

  • 250 g makaronu
  • sól, pieprz
  • 40 g masła
  • 2 łyżki kminku
  • 6 łyżek świeżej bułki tartej
  • gałązki kopru do przybrania

Sposób przygotowania:

Makaron z kmienkiem
Osoloną wodę w dużym rondlu doprowadź do stanu wrzenia. Włóż makaron , zamieszaj i gotuj przez 10-15 minut. Stop masło na patelni , dodaj kminek i bułkę tartą. Smaż przez 4-5 minut , ciągle mieszając , do chwili , gdy tarta bułka nabierze złotego koloru. Odcedź makaron, ułóż na talerz, posyp mieszaniną tartej bułki i kminku , przypraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj na gorąco z przybraniem w postaci gałązek kopru.

Tagi:

makaron tarta