Sposób przygotowania:
Kacze piersi w cydrze jabłkowym1.
 
Umyć piersi z kaczki pod bieżącą wodą, osuszyć i włożyć do naczynia ceramicznego.
2.
 
Oprószyć przyprawą do dań i czarnym mielonym pieprzem.
3.
 
Polać melasą z granatem.
4.
 
Wlać cydr jabłkowy.
5.
 
Posypać obficie suszonym majerankiem. Zakryć folią silikonową i wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc.
6.
 
Jabłka przekroić na połówki, wydrążyć gniazda nasienne i położyć na wierzchu.
7.
 
Wierzch polać melasą z granatem.
8.
 
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 190 stopni C i piec przez 1 godzinę.
9.
 
Smacznego !
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
