motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Mięso w sosie koperkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polecam smaczne mięsko wieprzowe. Mięso wcześniej podsmażane następnie duszone i przygotowane w sosie koperkowym.

Mięso w sosie koperkowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mięso w sosie koperkowym

 

Sposób przygotowania:

Mięso w sosie koperkowym
Mięso myjemy i osuszamy. Kroimy na mniejsze kawałki. Podsmażamy na rozgrzanym oleju z dwóch stron. Następnie przekładamy do garnka zalewamy wodą, dodajemy przyprawy oraz pokrojony koperek.

Wszystko dusimy pod przykryciem do miękkości.

Z wody i mąki robimy zawiesinę. Dodajemy do uduszonego mięsa, aby zagęścić. Doprowadzamy do wrzenia. Ewentualnie doprawiamy do smaku.
Mięso w sosie koperkowym
Umyte mięso kroimy na mniejsze kawałki i myjemy
Mięso w sosie koperkowym
Przygotowane mięso smażymy na rozgrzanym oleju
Mięso w sosie koperkowym
Dajemy do garnka razem z koprem i przyprawami
Mięso w sosie koperkowym
Z mąki i wody robimy zawiesinę i wlewamy, aby zagęścić sos