Sposób przygotowania:
Makaron z łososiem i cukinią
Makaron ugotowałam al dente. Rybę posypałam pieprzem cytrynowym , skropiłam olejem i ułożyłam na patelni grillowej skórą do dołu. Smażyłam, aż ryba w 2/3 grubości straciła „surowy” kolor, wtedy odwróciłam i smażyłam jeszcze 3 minuty. Zdjęłam z patelni i oderwałam skórę. Cukinię pokroiłam w plastry, doprawiłam solą i pieprzem i obsmażyłam na odrobinie oleju do momentu gdy lekko zmiękła. Dodałam kawałek sera pleśniowego i smażyłam dalej, aż ser się roztopił. Następnie dorzuciłam kawałki usmażonej ryby i wlałam śmietankę, całość doprawiłam solą i pieprzem, wymieszałam i podgrzewałam jeszcze 3 minuty. Na koniec dodałam ugotowany wcześniej makaron, wymieszałam. Na talerzach posypałam natką pietruszki.