Sposób przygotowania:
Makaron z marchewką i ziołami
Makaron razowy ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu.
Marchewki oczyścić, opłukać, osuszyć, obrać, pokroić wzdłuż w cienkie paseczki.
Olej rozgrzać, podsmażyć cebulę. Dodać marchewki, dusić 10 minut pod przykryciem, kilkakrotnie wymieszać.
Rosół połączyć ze śmietaną i sokiem z cytryny, całość wlać do marchewki, wymieszać.
Makaron odcedzić, starannie odsączyć na sitku, dodać do marchewki, wymieszać. Gotowe danie przełożyć na podgrzany talerz, posypać grubo posiekanymi pestkami dyni i ziołami włoskimi.
Marchewki oczyścić, opłukać, osuszyć, obrać, pokroić wzdłuż w cienkie paseczki.
Olej rozgrzać, podsmażyć cebulę. Dodać marchewki, dusić 10 minut pod przykryciem, kilkakrotnie wymieszać.
Rosół połączyć ze śmietaną i sokiem z cytryny, całość wlać do marchewki, wymieszać.
Makaron odcedzić, starannie odsączyć na sitku, dodać do marchewki, wymieszać. Gotowe danie przełożyć na podgrzany talerz, posypać grubo posiekanymi pestkami dyni i ziołami włoskimi.