rzerznik

rzerznik

Starszy Kucharz
[Przepisów: 26]

Makaron z mięsem i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

makaron z mięsem drobiowym w sosie pieczarkowym

Makaron z mięsem i pieczarkami

Składniki:

Makaron z mięsem i pieczarkami

 

  • makaron rurki 1/2opakowania
  • mięso drobiowe z 2 podudzi
  • jogurt naturalny 1szt
  • pieczarki 4szt
  • cebula 1/2szt
  • pietruszka suszona 1łyżeczka
  • pieprz
  • sól
  • vegeta

Sposób przygotowania:

Makaron z mięsem i pieczarkami
Makaron gotujemy. Mięso odzielamy od kości i kroimy w kostkę. Pieczarki kroimy w plastry, a cebulę w piórka. Mięso podsmażamy dodajemy cebulę i pieczarki. Doprawiamy do smaku i dusimy pod przykryciem 30 minut. Dodajemy jogurt i pietruszkę, doprowadzamy do zagotowania. Podajemy z makaronem. Życzę smacznego.

Tagi:

mięso makaron