Sposób przygotowania:
Makaron cannelloni z mięsem mielonym
Makaron obgotowujemy na pół twardo w osolonej wodzie i odstawiamy do ostygnięcia. W rondlu rozmrażamy szpinak, dodajemy ser feta oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Mięso podsmażamy z cebulą. Łączymy mięso ze szpinakiem i chwilę podsmażamy razem. Odstawiamy do przestygnięcia. Następnie na wysmarowane tłuszczem naczynie żaroodporne układamy ciasno jeden obok drugiego. Jeśli mamy małe naczynie możemy układać warstwami.Polewamy sosem beszamelowym i posypujemy szczypiorkiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C i pieczemy przez około 30-40 min.
msewka
Xetnom
Nie próbowałem, a w zasadzie bałem się że będą twarde i niezjadliwe. Za twoją radą następnym razem spróbuje i mam nadzieję że wyjdzie :)